top of page

do 27 apr

|

Winkelhart Echt

Koningsdag in Winkelhart Echt 2023

In Echt worden sinds jaar en dag met Koningsdag allerlei activiteiten georganiseerd voor de basisschoolleerlingen. De organisatie van dit evenement is in handen van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk De Wienhaof.

Koningsdag in Winkelhart Echt 2023
Koningsdag in Winkelhart Echt 2023

Tijd en locatie

27 apr 2023, 14:00 – 17:00

Winkelhart Echt, Bovenstestraat, 6101 Echt, Nederland

Over het evenement

In Echt worden sinds jaar en dag met Koningsdag allerlei activiteiten georganiseerd voor de basisschoolleerlingen. De organisatie van dit evenement is in handen van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk De Wienhaof. In organisatorisch opzicht worden zij ondersteund door de Menswel en de Stichting Culturele Kring Echt.

Hoofdmoot van de activiteiten met Koningsdag vormt de Kindermarkt, die ieder jaar weer veel publieke belangstelling trekt. De jeugd mag in zelf gemaakte stands speelgoed en andere spullen proberen aan de man/vrouw te brengen. Hun bezigheden worden beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit vertegenwoordigers van de basisscholen en bestuursleden van de Stichting Culturele Kring Echt. Voor de beste "standwerkers" wordt een aantal bokalen beschikbaar gesteld en de allerbeste verkoper/ster mag er met de wisselbeker tussenuit gaan en deze een jaar later weer keurig netjes terugbrengen.

De Kindermarkt wordt omgeven met allerlei attracties voor de jeugd, zoals daar zijn de zweefmolen, de monkeytrailer, het treintje, de trampoline, de klimwand, het Dierenpark Echt, de Choppers en wat dies meer zij. Daarnaast is een aantal jaren geleden een leuzen- en spreukenwedstrijd geintroduceerd. Ook kunnen de kinderen kunstjes vertonen in het kader van het project "Straatartiest voor een Dag".

OPEN PODIUM

Aan het einde van de route, nabij koffiehuis Dolcino, vindt ook in 2023 een open podium plaats in samenwerking met Stichting Menswel. Ideaal voor de muziekliefhebber - en natuurlijk de maker. Want op 27 april is het podium voor hen!

De initiatiefnemers zorgen voor een podiumwagen, een zanginstallatie en zelfs allerlei instrumenten. Daarmee staat alles klaar voor wat muzikaal talent ten gehore wil brengen! Of je nu als singer-songwriter liedjes maakt, solo zingt, in een band speelt of als producer/DJ werkt aan je eigen beats: alles is welkom! Ook als je simpelweg met andere muzikanten wilt jammen op het podium. Een plek op het podium claimen kan eenvoudig door een e-mail te sturen naar dolcino.echt@gmail.com. Beschrijf beknopt wie je bent, wat je wilt komen doen en hoe lang je kunt of wilt vullen. Echt kijkt uit naar jouw talent!

Lees meer op http://koningsdag.wienhaof.nl/

Deel dit evenement

bottom of page