top of page

wo 27 apr

|

Winkelhart Echt

Koningsdag in Winkelhart Echt

In Echt worden sinds jaar en dag met Koningsdag allerlei activiteiten georganiseerd voor de basisschoolleerlingen. De organisatie van dit evenement is in handen van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk "De Wienhaof".

Koningsdag in Winkelhart Echt
Koningsdag in Winkelhart Echt

Tijd en locatie

27 apr 2022, 14:00 – 17:00

Winkelhart Echt, Bovenstestraat, 6101 Echt, Nederland

Over het evenement

In Echt worden sinds jaar en dag met Koningsdag allerlei activiteiten georganiseerd voor de basisschoolleerlingen. De organisatie van dit evenement is in handen van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk "De Wienhaof". In organisatorisch opzicht worden zij ondersteund door de Menswel en de Stichting Culturele Kring Echt (bekend van het straattheaterfestival in Echt en Susteren).

Hoofdmoot van de activiteiten met Koningsdag vormt de Kindermarkt, die ieder jaar weer veel publieke belangstelling trekt. De jeugd mag in zelf gemaakte stands speelgoed en andere spullen proberen aan de man/vrouw te brengen. Hun bezigheden worden beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit vertegenwoordigers van de basisscholen en bestuursleden van de Stichting Culturele Kring Echt. Voor de beste "standwerkers" wordt een aantal bokalen beschikbaar gesteld en de allerbeste verkoper/ster mag er met de wisselbeker tussenuit gaan en deze een jaar later weer keurig netjes terugbrengen.

De Kindermarkt wordt omgeven met allerlei attracties voor de jeugd, zoals daar zijn de zweefmolen, de monkeytrailer, het treintje, de trampoline, de klimwand, het Dierenpark Echt, de Choppers en wat dies meer zij. Daarnaast is een aantal jaren geleden een leuzen- en spreukenwedstrijd geintroduceerd. Ook kunnen de kinderen kunstjes vertonen in het kader van het project "Straatartiest voor een Dag".

Lees meer op http://koningsdag.wienhaof.nl/

Deel dit evenement

bottom of page