top of page

Etalages klaar voor kleurrijke koopzondag

Koopzondag 29 mei staat in het teken van Echt in Beeld, feestelijke en 'beeldige' activiteiten in Winkelhart Echt. De etalage met de met de kleurwedstrijd te winnen prijzen is al ingericht.


"Hihi!" klonk het voorzichtig bij de voordeur van Juweliers Utens. Drie giechelende meisjes stonden in de deuropening om een kleurplaat op te halen. En niet zonder reden: in de etalage prijken de mooie prijzen die koopzondag 29 mei verloot gaan worden. Het zijn knuffels van de onder de jeugd immens populaire Huggy Wuggy en Kissy Missy.


Deelnemen aan de kleurwedstrijd is eenvoudig: haal de kleurplaat op bij een van de ruim 70 ondernemers in Winkelhart Echt en lever 'm op zijn kleurrijkst in bij de caravan die tijdens koopzondag 29 mei in het centrum staat. Bij inlevering ontvangen kinderen al iets lekkers en een lootje. Om 16:30 uur worden vervolgens tien winnaars geloot.


Fotowedstrijd en beeldend theater

Kleurplaten worden bij de caravan al beoordeeld door een kunstzinnige professor. Daarnaast loopt door het centrum kunstenaar Vincent van Och om op zijn eigenzinnige en excentrieke wijze de dagelijkse kunst van het winkelcentrum te aanschouwen. Winkelend publiek wordt tevens verrast door Fotograaf Fred, de goedgemutste maar soms een tikkeltje vreemde amateurfotograaf die de mooiste kiekjes van alle bezoekers maakt.


Dat Fotograaf Fred aanwezig is staat niet op zichzelf. Tijdens de koopzondag worden namelijk ook de tien geselecteerde foto's van de fotowedstrijd voor het eerst gepresenteerd. In aanloop naar de koopzondag werden fotografen uitgedaagd hun mooiste foto van het winkelcentrum in te sturen. De expositie van de tien geselecteerde beelden is tevens het startsein van de stemperiode, waarbij via de website van Winkelhart Echt door publiek gestemd kan worden op de mooiste foto. De drie winnaars ontvangen uiteindelijk aanmoedigende prijzen.


Koopzondag

Winkels zijn geopend van 13:00 tot 17:00 uur en horeca nodigen winkelend publiek van harte uit om ongedwongen winkelen te combineren met een smakelijke lunch of borrel. Parkeren is in Echt altijd gratis.Comments


bottom of page