top of page

Jaar vol verandering voor Winkelhart Echt

Nu eerste zonnestralen zijn gezien kijkt Ondernemersvereniging Winkelhart Echt uit naar het nieuwe seizoen. Met verbouwingen in en rond het centrum en een feestelijk jaarprogramma vol belevenissen is het voor iedereen zichtbaar: er wordt hard gewerkt aan een mooier Winkelhart Echt.

 

Winkelhart Echt staat aan de vooravond van een flinke transformatie. Nadat de afgelopen periode met de aanleg van rotondes al het een en ander veranderde in de routing rondom het centrum zijn de werkzaamheden nu verplaatst naar dichter bij de winkels. De komende tijd wordt in fases gewerkt aan de omgeving van het Ursulinenplein, de Ursulinenstraat en de verbindingsroute tot De Pannenfabriek. Winkels blijven echter gewoon bereikbaar en de ondernemers kijken reikhalzend uit naar het beoogde resultaat met meer groen en verbinding.

 

Tegelijkertijd met de verbouwingsperikelen die leiden tot vernieuwing kiest de ondernemersvereniging ook voor behoud: naast enkele nieuwigheden bevat het jaarprogramma juist activiteiten waarbij wordt voortborduurt op de successen van de afgelopen jaren.

 

Jaarprogramma 2024

Winkelhart Echt is naast de locatie om ongedwongen te winkelen ook de plek waar mensen samenkomen om tal van evenementen te beleven. Ondernemersvereniging Winkelhart Echt heeft de eigen en externe activiteiten gebundeld in een jaarprogramma. Met de carnavalsactiviteiten achter de rug start het seizoen met koopzondag 21 april, waarbij het winkelcentrum het decor is van de jaarlijkse grote braderie met maar liefst 300 kramen. Een week later wordt Koningsdag met de kindermarkt, muziek en cultuur gevierd.

 

Na het succes van vorig jaar wordt opnieuw de zomer ingeluid met een Springkussenfestival op zaterdag 6 juli. Daarna genieten bezoekers de gehele zomervakantie van de Thezaterdagen, gratis theatervoorstellingen op zaterdagen, waarvan de laatste in samenwerking integreert met het Echt Smal straatfestival. Op vrijdag 9 augustus, de laatste vrijdag van de bouwvak, staat de jaarlijkse Echt Music Night op het programma.


 

Na de zomer gaat het vieren verder met de grote kermisactie, waarbij winkelend publiek kans maakt op één van de vier flinke kermispakketten. Nieuw is de toevoeging van het Fashion Event op zaterdag 14 september, precies op tijd voor het vinden van de mooiste outfit voor de Echter kermis. Het laatste weekend van september staat vervolgens in het teken van snelheid tijdens het Race Weekend, met op zaterdag tal van stoere bolides en op zondag de finish van de Platsrally in het centrum.

 


Nadat Sinterklaas en Pieten op zaterdag 23 november in Echt arriveren is iedereen van harte welkom om op koopzondag 1 december een kijkje te nemen bij de feestelijke Sinterklaasvoorstelling. De winter wordt verder van sfeer voorzien door muzikaal en theatraal vermaak, de inmiddels tot traditie verheven Christmas Evening Shopping op vrijdag 20 december en extra belevenissen op koopzondagen 15 en 22 december.Samenwerking

Het jaarprogramma is een resultaat van trotse samenwerkende ondernemers in het winkelcentrum. De in 2022 opgerichte Ondernemersvereniging Winkelhart Echt zet zich in voor de organisatie van attractieve belevenissen in een aantrekkelijke omgeving. Doel van de samenwerking is een collectieve vertegenwoordiging te hebben en gezamenlijk op te trekken in het versterken van het kernwinkelgebied. Hierbij worden de ondernemers gesteund en ondersteund door de Gemeente Echt-Susteren.

 

Meer informatie over ondernemers en belevenissen in Winkelhart Echt is te vinden op www.winkelhartecht.com.


foto: Het Smalste Stukje Nederland

Комментарии


bottom of page