top of page

Meer terrassen doet Winkelhart Echt bruisen

Met de komst van twee nieuwe horecazaken kort achter elkaar is het horecalandschap van Winkelhart Echt aan verandering onderhevig, ten gunste van de Bourgondische genieter. Het terrasaanbod is in het voorjaar van 2024 stevig uitgebreid.

 

Winkelhart Echt, de grootste winkelkern van Echt-Susteren, heeft een rijke historie aan horeca-aanbod en had het op z’n zachtst gezegd de afgelopen jaren niet gemakkelijk met de sluiting van diverse horecazaken. In 2024 openden echter twee nieuwe zaken die, op steenworp afstand van elkaar, een nieuw gezicht geven aan het terrasaanbod van het winkelcentrum.

 

Davvero

Onlangs heropende Davvero in de Bovenstestraat. Het nieuwe gezicht achter de bistro is Cynthia Bertrand. Met ruim 18 jaar aan horeca-ervaring heeft zij samen met haar vriend de stap gezet als ondernemer aan de slag te gaan. Met de opening van haar eigen zaak komt een droom uit. Davvero betekent in het Italiaans toepasselijk ‘Echt’, de locatie waar de deuren in 2024 heropenden. Davvero is een levendige ontmoetingsplek waarbij vriendengroepen lachen en families bijzondere momenten beleven in een elegante en ontspannen sfeer. Op de kaart staat een lekker bistromenu met voor iedereen wat wils.

 

Stadhoes

Henk Maassen, de nieuwe uitbater van ’t Stadhoes, stelt zich voor: “In 2016 begon mijn horeca-/ondernemersavontuur met het overnemen van Dolcino. Door de jaren heen een begrip geworden in Echt en omstreken. Na 8 jaren vol plezier en passie heb ik in 2024 de stoute schoenen aangetrokken en heb ik de stap genomen om het ‘mooiste pand van Echt’ onder mijn hoede te nemen.”

 

Naast de vertrouwde koffie, bonbons en gebak biedt het Stadhoes aan klanten een volwaardige lunchkaart met broodjes, salades en warme gerechten. Daarnaast combineert Henk zijn liefde voor de horeca met zijn liefde voor muziek. “Naast het Stadhoes ben ik ook uitbater van de ernaast gelegen Stadszaal, een podiumzaal inclusief bar die geschikt is voor feesten, optredens en repetities. Samen met andere partijen bieden we hier een mooi cultureel en muzikaal programma aan.”

 

Extra brede terrassen

De Gemeente Echt-Susteren verlengde voor het zomerseizoen van 2024 een versoepeld beleid aangaande de omvang van terrassen, waarmee men sinds de coronatijd ruimte geeft om terrassen breder uit te stallen. Een extra sfeervolle opstelling is het resultaat. Zo geniet de liefhebber optimaal van een heerlijk drankje, borrelplankje of Bourgondische lunch in Winkelhart Echt.

 

Winkelhart Echt is klaar voor de zomer. Trotse ondernemers van Bufkes, Bakker Bart, Café Moustache, Café Oppe Platz, Davvero, Eetcafé ’t Genot, Stadhoes en Yukai nodigen de liefhebber van harte uit om lekker in het zonnetje te genieten. Ontdek meer over de ondernemers en de geplande activiteiten op www.winkelhartecht.com.Comentários


bottom of page