top of page

Nieuwe ondernemersvereniging Winkelhart Echt

Op 22 augustus heeft een delegatie van het bestuur de handtekening gezet onder de oprichtingsakte van een nieuwe ondernemersvereniging voor Winkelhart Echt. Met het formaliseren van een ondernemerssamenwerking komt een wens van veel partijen in vervullen.


De afgelopen periode heeft een compact team van ondernemers gewerkt aan plannen om na jaren van afwezigheid een nieuwe ondernemersvereniging op te richten. Hierbij worden zij gesteund en ondersteund door de Gemeente Echt-Susteren. Doel van de hernieuwde samenwerking is een collectieve vertegenwoordiging te hebben en gezamenlijk op te trekken in het versterken van het kernwinkelgebied.


Maandagmorgen was het zover. Na maanden van voorbereidend overleg over de details werden handtekeningen onder de formele oprichtingsakte geplaatst door voorzitter Femke Utens en secretaris Paul Knip. Samen met de overige bestuursleden hebben zij er de afgelopen tijd flink de schouders onder gezet. Ze kijken ernaar uit het winkelcentrum weer de nodige elan te geven, met attractieve belevenissen in een aantrekkelijke omgeving.


Het bestuur wordt formeel benoemd tijdens de eerstvolgende algemene ledenvergadering. De ondernemers hebben ervoor gekozen met een roulerend systeem te werken. Zodoende zal er jaarlijks een vertrekkend, zittend en aankomend voorzitter zijn om continuïteit en diversiteit in de organisatie te borgen.


Programmacoördinator

Sander Bus, programmacoördinator Winkelhart Echt namens de Gemeente Echt-Susteren, startte eind 2019 met de opdracht om ondernemers samen te brengen door kleinschalige en toegankelijke evenementen en promotieactiviteiten te organiseren. Slechts enkele maanden na de start hiervan werd men geconfronteerd met de coronapandemie. “Juist nu we weer op het punt staan volwaardig op het programma te kunnen inzetten om te bewijzen dat samenwerking loont, hebben de ondernemers zich al geroerd en samengepakt tot een formele vereniging. Absoluut noemenswaardig, want in een moeilijke tijd als deze maken juist ondernemers die een vuist maken het verschil!” aldus Bus.


Levendig programma

De ondernemersvereniging gaat direct aan de slag met zogenoemd laaghangend fruit, zaken die ondernomen kunnen worden om snel tot zichtbaar resultaat te komen. Zo zijn ze gesprekspartner bij straatfestival Echt Smal en wordt er in samenwerking met Smeets Buitenmarkten een Indian Summer Market op koopzondag 11 september georganiseerd. De hele maand september zal bovendien een aantrekkelijke kermisactie plaatsvinden, waarbij winkelend publiek kans maakt op een Family Fun-kermispakket ter waarde van 50 euro. De plannen voor de winter worden op later moment bekend gemaakt.


Meer informatie over ondernemers en belevenissen in Winkelhart Echt is te vinden op www.winkelhartecht.com.Σχόλια


bottom of page