top of page

Schatkamer van de Sint opent in Echt

Bijgewerkt op: 4 dec. 2022

Winkelhart Echt en Museum van de Vrouw presenteren in november een gloednieuw sinterklaasevenement. Voor het eerst openen de deuren van de Schatkamer van de Sint, een ontdekkingstocht langs Sint’s best bewaarde geheimen.


Het grote boek van Sinterklaas kent natuurlijk iedereen, maar wat er precies in staat is een groot geheim. Dat blijft ook zo, maar in de Schatkamer van de Sint ontdekken bezoekers wel tal van grote en kleine geheimen die Sinterklaas nooit eerder deelde.


Tijdens een interactieve wandeling van ongeveer 45 minuten ontdekken bezoekers spannende en grappige avonturen van Sint en Pieten en aanschouwen ze bijzondere attributen die veel voor Sinterklaas betekenen.


Bezoek

Op zaterdag 19 november arriveert Sint in Echt en zal de intocht eindigen bij het museum. De twee daarop volgende weken is het Museum van de Vrouw als de Schatkamer te bezoeken op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Groepjes van maximaal 15 gasten worden van harte welkom geheten en lopen een begeleide wandeling langs de ‘schatten’ van de Sint. Tickets zijn vanaf 1 november te reserveren via www.schatkamervandesint.nl, waarbij per tijdsblok ‘op is op’ geldt.


Vrijwilligers gezocht

Dankzij de ondersteuning van KVW Echt mag het nieuwe evenement rekenen op kleurrijke outfits. Daarnaast is de Schatkamer afhankelijk van vrijwilligers die helpen met het ontvangen van nieuwsgierige kinderen.


De organisatie is nog op zoek naar enkele enthousiastelingen. Aanmelden kan via de website. Als waardering voor hun bijdrage mogen vrijwilligers een lokale vereniging kiezen waarvoor zij een vergoeding per deelgenomen uur sparen.


Winterprogramma

Schatkamer van de Sint wordt gepresenteerd door Ondernemersvereniging Winkelhart Echt en Museum van de Vrouw, naar het idee van Ambiance Events. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Echt-Susteren.


Het evenement geldt als de start van een feestelijk winterprogramma, dat verder bestaat uit extra koopzondagen met sfeervol vermaak, een Christmas Evening Shopping op vrijdag 16 december en de presentatie van gloednieuwe feestverlichting in het winkelcentrum.Comments


bottom of page