top of page

Uitslag fotowedstrijd Winkelhart Echt

De drie winnaars van fotowedstrijd Echt in Beeld zijn bekend. Op zaterdag 18 juni werd Brigitte Bronsdijk met haar foto van een vogel bij het hoogste puntje van het centrum gefeliciteerd met de eerste plaats.


In aanloop naar de koopzondag van het Hemelvaartweekend werden fotografen uitgedaagd hun mooiste foto van het winkelcentrum in te sturen. Hieruit is een selectie voortgekomen die tijdens de koopzondag werd geëxposeerd. Dit was tevens het startsein van de stemperiode, waarbij op door publiek gestemd kan worden op de mooiste foto.


Bijna 500 mensen brachten hun stem uit. Gecombineerd met de juryresultaten was hiermee de eerste prijs voor Brigitte Bronsdijk. Zij stuurde een foto in van een vogel die voorbij de kerktoren vloog, het hoogste puntje van het winkelcentrum. De tweede prijs was voor René Broens, die in een ogenschijnlijke optische illusie de verbouwing van De Valk wist vast te leggen. Een kleurrijke luchtfoto, gemaakt door Nick Ringelberg, ontving de derde prijs. De drie winnaars van de fotowedstrijd ontvingen naast een bloemetje de lokale cadeaubon van Echt-Susteren en een exemplaar van hun foto in grote print.


Trots op Echt

Doel van de actie was om lokaal trots te creëren. Ondernemers zijn trots op hun centrum en hopen met de beelden vanuit de diverse kijk van fotografen met deze actie te tonen dat er veel verschillende manieren zijn om naar het centrum te kijken. Uiteindelijk is het centrum de plek waar mensen samenkomen en verblijven, dat is méér dan alleen winkelen.


Nieuwe samenwerking

De fotowedstrijd is een van de resultaten van een nieuwe samenwerking tussen ondernemers in Winkelhart Echt. De afgelopen periode heeft een compact team van ondernemers gewerkt aan plannen om na jaren van afwezigheid een nieuwe ondernemersvereniging op te richten. Hierbij worden zij gesteund en ondersteund door de Gemeente Echt-Susteren. Doel van de hernieuwde samenwerking is een collectieve vertegenwoordiging te hebben en gezamenlijk op te trekken in het versterken van het kernwinkelgebied.


Meer informatie over ondernemers en belevenissen in Winkelhart Echt is te vinden op www.winkelhartecht.com.Comments


bottom of page