top of page

Verdriet en blijdschap bij de lokale ondernemer

Lokale ondernemers van Winkelhart Echt huilen zowel van verdriet als blijdschap. Versoepelingen en het beëindigen van de lockdown zorgen ervoor dat winkels weer onder voorwaarden mogen openen, maar horeca blijft achter.


Tijdens de persconferentie van 14 januari werd bekend gemaakt dat winkels weer mogen openen. Weliswaar tot 17:00 uur, maar de versoepeling is een opluchting voor lokale ondernemers. Eerder leek het erop dat winkelen alleen op reservering toegestaan werd. Veel ondernemers staat het water aan de lippen, dus de opening komt op het uiterste moment.


Nogmaals roepen trotse lokale ondernemers daarom op om extra aandacht te hebben voor lokaal kopen. Het échte winkelhart van het centrum is de lokale ondernemer die voor je klaarstaat met een persoonlijke benadering en gastvrije glimlach. De ruim 70 ondernemers in het centrum hebben nu meer dan ooit je steun nodig. Met een lokale aankoop draag je bij aan de toekomst van het winkelcentrum.


Help de horeca

Omdat de verblijfsduur bij horeca langer is dan in winkels heeft de landelijke overheid afgekondigd dat horecazaken de deuren nog gesloten dienen te houden. Wel is afhalen en bezorgen mogelijk.


Op zaterdag 15 januari openen veel lokale horeca tóch eenmalig de deuren tussen 10:00 en 16:00 uur. De ondernemers willen met dit protest hun ongenoegen over de huidige maatregelen uiten. Je steunt de lokale ondernemers door tijdens de bijzondere opening naar de zaak te komen, maar wel de algemene maatregelen zoals controle op het coronatoegangsbewijs en het dragen van een mondkapjes tijdens verplaatsing te respecteren.


Het protest is vooralsnog eenmalig. De Gemeente Echt-Susteren heeft aangegeven het protest te waarderen en de eenmalige opening tegen de landelijke regels in te gedogen.


Winkelhart Echt

Met ruim 70 winkels op loopafstand van elkaar biedt Winkelhart Echt een gevarieerd winkelaanbod. Het centrum van Echt staat bekend om haar gezellige en ontspannen sfeer met een prettige afwisseling van (inter)nationale ketens en lokale speciaalzaken.


Op www.winkelhartecht.com/winkelaanbod is een handig overzicht van alle lokale ondernemers in Winkelhart Echt te vinden, met vermelding van contactgegevens. Met een filteroptie per branche is het eenvoudig zoeken naar de juiste aanbieder van het gewenste product.

Comments


bottom of page