top of page

Werk aan de winkel

In Winkelhart Echt gaan ondernemers niet bij de pakken neerzitten. Diverse zaken zijn of worden verbouwd en met gastvrije aanpassingen heet het winkelcentrum bezoekers van harte welkom.

Het coronavirus heeft veel invloed op de manier hoe bezoekers naar het centrum komen. Winkels en horecagelegenheden hebben de inrichting veelal aangepast om op passende wijze ruimte te bieden. Enkele winkels zijn zelfs enkele dagen dicht geweest om te verbouwen.

Verbouwing en vernieuwing

Onlangs is Zeeman Echt een aantal dagen gesloten geweest. Na twee weken verbouwing opende de hernieuwde winkel met een opgefrist uiterlijk en een verbeterde opstelling die past bij deze tijd. Na een opruimingsuitverkoop verplaatst kledingwinkel Mood Indigo, nu gevestigd aan de Zuiderpoort, binnenkort naar het hart van het winkelcentrum. Op 15 augustus openen de deuren van hun gloednieuwe winkel in de Bovenstestraat.

Aan het Ursulinenplein vestigde onlangs Budget Food, een discounter in dagelijkse gebruiksgoederen. Hiermee wordt het aanbod van Winkelhart Echt verder versterkt en is met één keer parkeren een nog breder aanbod in het bereik. Trots laat het team van C&A weten dat hun huurovereenkomst voor lange periode is verlengd en dat ook zij daarmee de aantrekkelijkheid van Winkelhart Echt opnieuw bevestigen.

Uitnodigende terrassen

Horecaondernemers hebben in goed overleg met de Gemeente Echt-Susteren terrassen veel breder dan gebruikelijk uitgestald. Veel gasten merken op dat dit naast de noodzakelijkheid vanwege regelgeving ook effect heeft op de gezelligheid van de winkelstraten. Terrassen zijn aangekleed met bloembakken en decoratieve ornamenten en dragen bij aan een levendig straatbeeld. Daarnaast worden diverse kleinschalige activiteiten worden georganiseerd. Zo heeft Dolcino regelmatig op zaterdagmiddag live muziek op het terras en trakteert Café Oppe Platz op diverse thematische middagen en avonden.

Staycation

Het échte winkelhart van het centrum is de lokale ondernemer die voor je klaarstaat met een persoonlijke benadering en gastvrije glimlach. Dat mensen graag naar het centrum komen is omdat er wat te beleven valt. Samen een nieuwe outfit uitzoeken, gezellig lunchen en genieten tijdens activiteiten. Zonder de Echter lokale ondernemer is dat niet mogelijk. De ruim 70 ondernemers nodigen dan ook van harte uit om tijdens de ‘staycation’ te komen genieten van belevenissen in rust en ruimte in Winkelhart Echt.


Parkeren is in Echt altijd gratis en met parkeerterreinen Ursulinenplein en Zuiderpoort is er altijd genoeg plaats. Meer informatie is te vinden op www.winkelhartecht.com.


コメント


bottom of page