top of page

Wie maakt de mooiste foto van Winkelhart Echt?

Bijgewerkt op: 5 mei 2022

Ondernemers van Winkelhart Echt organiseren in mei een fotowedstrijd. In aanloop naar koopzondag 29 mei, waarbij het thema ‘Echt in beeld’ is, worden fotografen uitgedaagd het mooiste kiekje van het winkelcentrum in te sturen.


Professionele en hobbyfotografen worden uitgenodigd hun mooiste beelden van Winkelhart Echt in te zenden. Dit kunnen beelden van panden of karakteristieke elementen ervan zijn, maar ook foto’s van evenementen en belevenissen. Uit de inzendingen zal door het bestuur in oprichting van Ondernemersvereniging Winkelhart Echt een selectie van de mooiste beelden worden gemaakt. De juryleden krijgen voor een eerlijk verloop de foto’s zonder naam van de maker te zien. Tijdens koopzondag 29 mei worden de tien geselecteerde werken in het centrum geëxposeerd, wat het startsein is voor de publieke stemronde. Op zaterdag 18 juni worden de drie winnaars in het centrum bekend gemaakt. De nummer één wordt beloond met een lokale cadeaubon ter waarde van 100 euro, de nummers twee en drie elk 50 euro.


Deelnemen

Fotografen, zowel op amateurniveau als professioneel, hebben tot 20 mei de gelegenheid de mooiste beelden van Winkelhart Echt in te zenden. Per fotograaf is inzending van maximaal drie foto’s toegestaan. Meer informatie en spelregels zijn te vinden via www.winkelhartecht.com/fotowedstrijd.


Koopzondag

De expositie van ‘Echt in beeld’ vindt plaats op koopzondag 29 mei, de laatste dag van het lange Hemelvaart-weekend. Naast de fotowedstrijd vindt er ook een kleurwedstrijd plaats en is de kunstzinnige kunstenaar Vincent van Och in het centrum om de kleurplaten op zijn eigenzinnige en excentrieke wijze te beoordelen. Wie daar deze zondag de ingekleurde kleurplaat inlevert ontvangt iets lekkers en een lootje. Om 16:30 uur worden daar maar liefst tien winnaars geloot.


Winkels zijn geopend van 13:00 tot 17:00 uur en horeca nodigen winkelend publiek van harte uit om ongedwongen winkelen te combineren met een smakelijke lunch of borrel.


Nieuwe samenwerking

Het idee om de fotowedstrijd te organiseren komt voort uit de trots die lokale ondernemers graag uitdragen. Met de wedstrijd worden de mooiste plekjes en belevenissen van het centrum in beeld gebracht.

De activiteiten zijn het startpunt van een nieuwe samenwerking tussen ondernemers in Winkelhart Echt. De afgelopen periode heeft een compact team van ondernemers gewerkt aan plannen om na jaren van afwezigheid een nieuwe ondernemersvereniging op te richten. Hierbij worden zij gesteund en ondersteund door de Gemeente Echt-Susteren. Doel van de hernieuwde samenwerking is een collectieve vertegenwoordiging te hebben en gezamenlijk op te trekken in het versterken van het kernwinkelgebied.


Winkelhart Echt huisvest ruim 70 winkels en horecagelegenheden. De kracht van het knusse winkelcentrum is de ‘dorpse’ gastvrijheid. Bovendien is parkeren in Echt altijd gratis. Op www.winkelhartecht.com is een handig overzicht van alle in Winkelhart Echt gevestigde ondernemers te vinden.Comments


bottom of page