top of page

Winkelen volgens richtlijnen

Vanwege maatregelen omtrent het coronavirus hanteren veel winkels alternatieve openingstijden. Met maatwerk aanbod wordt zoveel als mogelijk aangepast aan de gestelde richtlijnen.


Veel ondernemers bieden extra mogelijkheden zoals thuisbezorging, een afspraak voor personal shopping of extra openingstijden. Maak júist gebruik van het bijzondere gepersonaliseerde aanbod, de ondernemer organiseert dit speciaal voor jou. Dat is een van de tips die Winkelhart Echt publiceerde. Onder de noemer Lokaal Winkelhart is een campagne gestart waarbij de consument suggesties krijgt hoe de lokale ondernemer in deze bijzondere tijd gesteund kan worden.


Open op zondag en Koningsdag

De gezamenlijke koopzondag van 26 april gaat in Winkelhart Echt niet door. Toch zullen diverse ondernemers de deuren openen. Passend bij de aangepaste openingstijden die zij bieden geven zij de klant de gelegenheid op zondagmiddag in alle rust de benodigde aankopen te doen. Zo hebben DPS Fashion, Shoeby, Baghus Schoenen, Aglé en Vivianne Mode 's middags extra geopend. Ook veel horecazaken bieden afhaal- en bezorgmogelijkheden in het weekend en op Koningsdag.


Het nieuwe normaal

De landelijke overheid benoemde eerder al 'het nieuwe normaal', waarin opgeroepen wordt te bedenken hoe aan te aanpassen aan een maatschappij waarin een afstand van 1,5 meter gewaarborgd wordt. Niet in alle gevallen is dat direct mogelijk, maar lokale ondernemers hebben hun winkels veelal aangepast om ervoor te zorgen dat bezoekers met een gerust hart terecht kunnen. Door zaken anders in te richten, een maximum aantal bezoekers toe te laten en desinfectiemiddelen aan te bieden kan de bezoeker evengoed profiteren van de lokale gastvrijheid van Winkelhart Echt.


Comments


bottom of page