top of page

Winterprogramma Winkelhart Echt

Winkelhart Echt presenteert tijdens de donkere dagen een feestelijk programma. In aanloop naar de feestdagen transformeren de straten tot een sfeervol geheel met op het programma extra veel straattheater, muziek en een evenement voor het goede doel.


Dagen worden korter en straten worden verlicht door een gloed van fonkelnieuwe sfeervolle verlichting - teken dat de winter neerdaalt op Winkelhart Echt. Het winkelcentrum transformeert tot dé locatie waar je in feestdagenstemming gemakkelijk en in alle rust je winterse aankopen haalt.

Christmas Evening Shopping

De weken voor Kerst staan in het teken van ongedwongen je leukste cadeautje vinden en verrast worden door sfeervol winters entertainment. Niet te missen is de inmiddels tot traditie verheven Christmas Evening Shopping, waarbij winkels diverse acties presenteren en de deuren op vrijdag 16 december geopend houden tot 22:00 uur. Op straat worden bezoekers verrast door de Kerstfiets, een muzikale act in stijl van weleer, en WAK!, een theateract waarbij ijsvissers op wel heel bijzondere manier hun vissen vangen. De Zweefengel vliegt al spelend op zijn harp door de straten terwijl de Winter Wonder Slee en de Kerstdames op hoeken van straten publiek uitnodigen om het kerstgevoel samen te vieren.


Bij Dolcino staat deze avond een muzikaal programma op de planning, met Limburgse popband Knienn en feestzanger Stan Peters. Het grote koor Corde et Animo zingt gedurende de avond driemaal. Tevens staan op het podium bij het Winkelhart Winterplein de zangers Nick Gillissen, Karel Verspaget, Jarno Bex en Guus Niesing met een sfeervol kerstrepertoire gepland.

Winkelhart Winterplein

Winkelhart Echt presenteert in 2022 in samenwerking met Café Oppe Platz en Rodi Visions het Winkelhart Winterplein op de Plats. Drie dagen lang sfeervol genieten op het plein, met tal van live optredens in wintersferen en speciale activiteiten. De start is gelijktijdig met de Christmas Evening Shopping en het programma gaat door op zaterdag 17 en zondag 18 december.


Vraag je favoriete plaatje aan, maak kans op mooie lokale prijzen bij de tombola en doe mee aan de bijzondere acties. Met je bijdrage steun je de lokale Voedselbank, een extra mooie gedachte tijdens de donkere dagen. Op zaterdagmiddag is het mogelijk naast financiële donaties ook houdbaar voedsel in te leveren. Op het Winterplein staan verder tal van leuke activiteiten gepland. Zo kunnen bezoekers op de foto met de rode Kersttruck, maak je kennis met de Kerstman en is er op zondagochtend frühshoppen op het plein. Het muzikale programma bestaat uit diverse acts met een sfeervol kerstrepertoire, te vinden op de website van Winkelhart Echt.

Winters vermaak

Het winterprogramma wordt compleet gemaakt met diverse straattheateracts. Zo kun je op zaterdag 17 december kerstwensen ruilen bij Warme Winter Wensen en presenteert Walter’s Rariteitenkabinet de opmerkelijkste nostalgische kerstproducten. Koopzondag 18 december loopt het Levende Kerstboompje fluitend door de straten en kunnen bezoekers een act met een gigantische kerstreus en een danseresje op een metershoge bal aanschouwen.


Zaterdag 24 december, de laatste kans om het mooiste kerstcadeau te scoren, klinkt de troubadoursmuziek van De Witte Winterklanken en betovert Robbie Blickens Magic Show jong en oud met tal van spannende goochelacts. Tot slot wenst Dickens Voices iedereen al zingend fijne feestdagen.

Winkelhart Echt

Het winterprogramma is onderdeel van de hernieuwde samenwerking van Ondernemersvereniging Winkelhart Echt, mogelijk gemaakt door trotse lokale ondernemers in samenwerking met Gemeente Echt-Susteren. Meer informatie is te vinden op www.winkelhartecht.com/winter.

Comments


bottom of page