top of page

Echt in Beeld tijdens koopzondag

Het thema van koopzondag 29 mei, de laatste dag van het Hemelvaart-weekend, is Echt in Beeld. Als resultaat van een hernieuwde ondernemerssamenwerking in Winkelhart Echt zijn er tal van aanvullende activiteiten georganiseerd.


In aanloop naar de koopzondag werden fotografen uitgedaagd hun mooiste foto van het winkelcentrum in te sturen. Hieruit is een selectie voortgekomen die tijdens de koopzondag geëxposeerd wordt. Dit is tevens het startsein van de stemperiode, waarbij via de website van Winkelhart Echt door publiek gestemd kan worden op de mooiste foto. De drie winnaars ontvangen uiteindelijk aanmoedigende prijzen.


Naast de fotowedstrijd vond er de afgelopen weken ook een kleurwedstrijd plaats. Wie tijdens de koopzondag de ingekleurde kleurplaat inlevert bij De Minstreel, een creatieve caravan die op de Bovenstestraat wordt geïnstalleerd, ontvangt iets lekkers en een lootje. Om 16:30 uur worden daar maar liefst tien winnaars geloot.


Beeldend theater

Jeugd die vooraf niet de ruimte zag de kleurplaat in te kleuren kan dit alsnog terplekke doen in de caravan, waar een kunstzinnige professor een handje helpt en de tekeningen beoordeeld. Daarnaast loopt door het centrum kunstenaar Vincent van Och om op zijn eigenzinnige en excentrieke wijze de dagelijkse kunst van het winkelcentrum te aanschouwen. Winkelend publiek wordt tevens verrast door Fotograaf Fred, de goedgemutste maar soms een tikkeltje vreemde amateurfotograaf die de mooiste kiekjes van alle bezoekers maakt.


Winkels zijn geopend van 13:00 tot 17:00 uur en horeca nodigen winkelend publiek van harte uit om ongedwongen winkelen te combineren met een smakelijke lunch of borrel. Parkeren is in Echt altijd gratis.


Nieuwe samenwerking

De activiteiten zijn het startpunt van een nieuwe samenwerking tussen ondernemers in Winkelhart Echt. De afgelopen periode heeft een compact team van ondernemers gewerkt aan plannen om na jaren van afwezigheid een nieuwe ondernemersvereniging op te richten. Hierbij worden zij gesteund en ondersteund door de Gemeente Echt-Susteren. Doel van de hernieuwde samenwerking is een collectieve vertegenwoordiging te hebben en gezamenlijk op te trekken in het versterken van het kernwinkelgebied.Opmerkingen


bottom of page