top of page

Winkelhart Echt slaat koopzondag over

De eerstvolgende koopzondag in Winkelhart Echt staat gepland voor zondag 26 september. Oorspronkelijk stond voor eind augustus ook een koopzondag op de kalender, maar die komt te vervallen.


Aan het begin van het kalenderjaar kiezen ondernemers gezamenlijk een aantal data voor koopzondagen. Handig, want zo weet zowel de bezoeker als de ondernemer op tijd waar hij of zij aan toe is. Toch blijkt 2021 uiterst weerbarstig en pakken sommige keuzes niet uit zoals gehoopt. Daarop wordt nu actie ondernomen.


Belofte waarmaken

De koopzondag van juli werd alleraardigst bezocht, maar de teleurgestelde reactie van winkelend publiek was dat er slechts een handjevol winkels de deuren had geopend. Dat was tegen het zere been van Sander Bus, programmacoördinator van Winkelhart Echt. "Wanneer we met advertenties en persberichten verkondigen dat we geopend zijn, moeten we die belofte ook gezamenlijk waarmaken," zo vindt hij. "Hoewel het prima weer was voor een bezoekje aan de extra breed uitgestalde terrassen en die combinatie precies is wat we bedoelen met funshoppen, is het wel noodzakelijk dat ondernemers eensgezind de koopzondag aanhouden. Dat was de afgelopen keer helaas niet het geval." Hierop heeft er een inventarisatie plaatsgevonden en blijkt dat lokale ondernemers de uitdagende coronaperikelen met de planning rondom de zomervakantie niet goed kunnen combineren. Daarom is besloten om de koopzondag van 29 augustus niet door te laten gaan.


Natuurlijk is een bezoek aan het centrum ook op zondag evengoed de moeite waard. Genieten van de gastvrijheid bij lokale horeca past juist perfect op de vrije dag. Vanwege corona staat de Gemeente Echt-Susteren een extra brede uitzet van de terrassen toe. Ook supermarkt Jumbo aan de rand van het winkelcentrum is standaard elke zondag geopend.


Tijd voor een feestje

De eerstvolgende koopzondag in Winkelhart Echt vindt plaats op 26 september. Een bijzonder moment, want dan wordt het 20-jarige bestaan van Ursulinenhof gevierd. Op zondag 31 oktober staat de tweede poging van de grote centrumbraderie in 2021 op de kalender. Zoals het er nu naar uitziet zijn de coronaregels dan zodanig versoepeld dat het weer mogelijk is, iets waar menigeen reikhalzend naar uitkijkt.


Een lijst met alle koopzondagen en een handig winkeloverzicht van ondernemers en horeca in Winkelhart Echt is te vinden op www.winkelhartecht.com.


Commentaires


bottom of page