top of page

Op weg naar een mooier Winkelhart Echt

Er vinden de komende tijd ingrijpende verbouwingen plaats in en rond het winkelcentrum. Deze worden uitgevoerd in vier fases en hebben invloed op de bereikbaarheid.


De verbouwingswerkzaamheden zijn onderdeel van Centrumplan Echt, het omvattende traject van de gemeente Echt-Susteren om het winkelcentrum klaar voor de toekomst te maken én te laten aansluiten bij De Pannenfabriek.


Op donderdag 15 februari 2024 is BLM Wegenbouw gestart met de werkzaamheden aan het Ursulinenplein in Echt. Het Ursulinenplein wordt gedeeltelijk opnieuw ingericht om een duidelijke wandelverbinding te maken tussen het winkelcentrum van Echt en het terrein van de voormalige pannenfabriek De Valk. De nieuwe wandelverbinding wordt aangelegd aan de noordzijde van de parkeerplaats aan het Ursulinenplein. Bekijk hier de nieuwe situatietekening van het Ursulinenplein.


Planning

Het project wordt gefaseerd uitgevoerd, conform onderstaande planning en faseringstekening. Op donderdag 15 februari werd gestart aan de zijde van de Wijnstraat nabij tandartspraktijk Molenbeecke en Woonwinkel Graus, dit is fase 1. De werkzaamheden van fase 1 duren tot begin april.Bereikbaarheid Ursulinenplein

Het Ursulinenplein blijft gedurende de werkzaamheden te allen tijde bereikbaar voor verkeer. Tijdens fase 1 is de huidige toegang via Wijnstraat/Diepstraat afgesloten. De bereikbaarheid is gegarandeerd is via de nieuwe ontsluiting vanuit rotonde McDonalds. Tijdens de latere fasen zijn beide toegangen naar het plein beschikbaar. Door middel van gele informatieborden wordt de bereikbaarheid voor weggebruikers aangegeven.


Hinderbeleving

Door o.a. de aanwezigheid van machines en vrachtauto's kan enige overlast ontstaan. BLM zal er alles aan doen om deze overlast tot een minimum te beperken.


Blijf op de hoogte

Het is ook mogelijk om projectinformatie via uw smartphone of tablet te ontvangen. U kunt de app BLM-Wegenbouw downloaden via de App store voor Apple (externe link) of Playstore voor Android (externe link). We plaatsen berichten op de app over de voortgang van de werkzaamheden of leuke nieuwtjes. U ontvangt een berichtje (notificatie) op uw smartphone of tablet. Zo blijft u goed op de hoogte van de actuele zaken.foto: Ilse Leijtens

Comments


bottom of page