top of page
Winkelhart Echt 2024 Thezaterdagen act3.jpg

Thezaterdagen

Winkelhart Echt​ viert de zomer met de tweede editie van de Thezaterdagen. Elke zaterdag van de zomervakantie beleven bezoekers van het winkelcentrum een gratis straattheatervoorstelling, geschikt voor de hele familie.

De Thezaterdagen maken van een bezoek aan het winkelcentrum een waar feestje. Alle voorstellingen zijn gratis te bezoeken, als cadeautje van trotse lokale ondernemers voor het winkelend publiek. Voorstellingen worden elk driemaal gespeeld, om 12:30, 14:00 en 15:30 uur, en duren wisselend tussen de 15 en 30 minuten.

Programma

Op zaterdag 13 juli wordt het festival afgetrapt door Hendrik & Co. De Vlaamse Hendrik neemt zijn publiek mee in een wereld vol nieuwe verhalen. Bepakt met slechts een koffer en enkele stoepkrijtjes ontdekt hij de wereld. Een week later brengt Cycling Circus een acrobatisch verhaal over het leven en de liefde. Na een romantische date op een BMX-fiets volgt een gezinsleven op eenwielers, maar hoe meer de geliefden in hun fietsen en elkaar verstrengeld raken hoe spannender de vraag: zal hun liefde blijven rollen of raken ze onder hun eigen wielen gevangen?

 

Op 27 juli vervolgt het spektakel met de Amerikaanse Noah, normaal gesproken een lieve ziel met een talent voor komische ongelukken, heeft meer gedronken dan goed voor hem is en raakt in een heerlijke puinhoop van problemen. Tijdens deze voorstelling zit het publiek gegarandeerd op het puntje van hun stoel, want de acrobatische sway pole zorgt voor een waar spektakel.

De eerste zaterdag van augustus bezoekt goochelaar Jahon, in Vlaanderen bekend van VTM Kids, het winkelcentrum. Tijdens de voorstelling neemt hij jong en oud mee op een betoverend avontuur, waarbij de ene na de andere verbazingwekkende illusie recht voor de neus van het publiek wordt opgevoerd.

 

Op 10 augustus speelt de Canadese Martin Forget als onhandige ober bij Resto La Table. Het lijkt alsof zijn dag is als alle andere. De vloer vegen, de glazen oppoetsen en de tafel dekken. Maar vandaag heeft hij een probleem: de tafel protesteert, met een hilarische strijd als resultaat.

Met de voorstelling Kalverliefde neemt het acrobatische gezelschap Circus Klomp het publiek op zaterdag 17 augustus mee in een aloud liefdesverhaal van een boerenechtpaar. Als er halverwege onverwachte huiselijke hobbels ten tonele verschijnen dienen ze allerlei acrobatische toeren aan te wenden om de situatie (en zichzelf) te redden. Deze voorstelling is tevens onderdeel van de derde editie van Echt Smal straatfestival. Nadat op vrijdag de fietstocht in de omgeving wordt georganiseerd presenteert Culturele Kring Echt tijdens de finale van de Thezaterdagen het centrumfestival, met optredens van onder andere poppentheater Plansjet, Goud Verteltheater en live muziek. Acts zijn verspreid door het hele winkelcentrum en het programma duurt de gehele middag.

Winkelhart Echt 2024 Thezaterdagen act4.jpg

Helemaal gratis?

Ja, álle voorstellingen van de Thezaterdagen zijn volledig gratis te bezoeken. Zonder addertje onder het gras. Maar toch is er een klein verzoekje. De Thezaterdagen worden namelijk mogelijk gemaakt (en betaald) door trotse lokale ondernemers die zich, gesteund door Gemeente Echt-Susteren en Stichting Culturele Kring Echt, inzetten voor deze extra attractiviteit van het winkelcentrum. Daarom hopen ze dat je er voor of na het bezoeken van een voorstelling even extra bij stilstaat en óók een bezoekje brengt aan de winkels of horecagelegenheden. Zo houden we het samen leuk en blijft het voor lokale ondernemers mogelijk om dergelijke evenementen te organiseren.

Trotse ondernemers heten je van harte welkom in Winkelhart Echt!

Programma

Thezaterdagen programm

Klik op de afbeelding voor details.

Echt Smal straatfestival

Bezoek op zaterdag 17 augustus Echt Smal straatfestival, een initiatief van Stichting Culturele Kring Echt. Samen vieren we de finale van een zomer vol straattheater!

bottom of page