top of page
OCTAAPH - 01.jpg

Thezaterdagen

Winkelhart Echt​ viert de zomer met de nieuwe Thezaterdagen. Elke zaterdag van de zomervakantie beleven bezoekers van het winkelcentrum een gratis straattheatervoorstelling, geschikt voor de hele familie.

De Thezaterdagen maken van een bezoek aan het winkelcentrum een waar feestje. Alle voorstellingen zijn gratis te bezoeken, als cadeautje van trotse lokale ondernemers voor het winkelend publiek. Voorstellingen worden elk driemaal gespeeld, om 12:30, 14:00 en 15:30 uur, en duren wisselend tussen de 15 en 30 minuten.

Programma

Op zaterdag 15 juli wordt het festival afgetrapt door Theater Tique. Met het elastische blauwe mannetje Tique verwierven de poppenspeelsters achter deze act landelijke bekendheid door het winnen van SBS6-talentenjacht Popster en sindsdien reist Tique door stad en land op zoek naar nieuwe avonturen.

 

Een week later speelt Buguel Noz Marionettes, een poëtische voorstelling waarbij muziek, dans en marionetten in een traditionele Afrikaanse wereld samen momenten van pure magie brengen. Op 29 juli gaan bezoekers op een theatrale vlucht met Octaaph, een bijzondere vogel die door de liefde van theatergroep Les Contes d'Asphaldt tot leven komt.

De eerste zaterdag van augustus bezoekt poppenspeler Steven Luca het winkelcentrum. Met op zijn schoot Schrott, een (klimaat)vriendelijke straatveger met een buitengewone interesse voor het restafval van zijn publiek. De restanten die de toeschouwers in zijn vuilnisemmer deponeren ziet hij als een waardevolle verzameling spullen die misschien een tweede leven kunnen krijgen. Op 12 augustus speelt Dado, de ietwat knullige maar immer aandoenlijke held van de tekstloze show Doorway Cabaret. Het decor van deze variétéshow zijn kaarslampjes en een fluwelen gordijn. Laat je verrassen door fysieke comedy met hoog tempo, waarbij alle bezoekers gegarandeerd op de eerste rang zitten. 

Met de voorstelling Clowns Kado nemen Arno Huibers en musicus Paul van der Heijden hun publiek op zaterdag 19 augustus mee in de wereld van ouderwets stijlvolle clownerie. Zo wordt er een compleet eigen invulling gegeven aan een muzikale vuilnisbak, een levende bezem, met stille trom, een feeërieke zeepbellenact en nog veel meer.

De finale van de Thezaterdagen omvat de tweede editie straatfestival Echt Smal. Nadat op vrijdag de fietstocht in de omgeving wordt georganiseerd presenteert Culturele Kring Echt op zaterdag 26 augustus het centrumfestival. Acts zijn verspreid door het hele winkelcentrum. Het programma duurt de gehele middag.

Clowns Kado_photo Totaal Theater.JPG

Helemaal gratis?

Ja, álle voorstellingen van de Thezaterdagen zijn volledig gratis te bezoeken. Zonder addertje onder het gras. Maar toch is er een klein verzoekje. De Thezaterdagen worden namelijk mogelijk gemaakt (en betaald) door trotse lokale ondernemers die zich, gesteund door Gemeente Echt-Susteren, inzetten voor deze extra attractiviteit van het winkelcentrum. Daarom hopen ze dat je er voor of na het bezoeken van een voorstelling even extra bij stilstaat en óók een bezoekje brengt aan de winkels of horecagelegenheden. Zo houden we het samen leuk en blijft het voor lokale ondernemers mogelijk om dergelijke evenementen te organiseren.

Trotse ondernemers heten je van harte welkom in Winkelhart Echt!

Programma

Thezaterdagen programm

Klik op de afbeelding voor details.

bottom of page